5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Bramboráky se zelím

Název Množství a jednotka
brambory 700 g
kysané zelí 300 g
vejce 1 ks
česnek 6 stroužků
majoránka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme zelí, které jsme předtím scedili a překrájeli na menší kousky, dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř, zaprášíme troškou mouky, dobře promícháme a na sádle smažíme placičky dozlatova.

Tip:
Pro zdravější variantu lze tefonovou pánev pouze vytřít olejem, případně placičky upéct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.

Tip II:
Místo kysaného zelí je možno dát i sladkokyselé sterilizované - placky získají trošku nasládlejší a jemnější chuť.


 


RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové košíčky

Postup: Připravíme si linecké košíčky:Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...